Informatie over vergoedingen fysiotherapie in 2018

Fysiotherapie in 2018:

Aanvullende verzekering:

Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering wordt NIET verrekend met het eigen risico. Er zijn dus GEEN eigen kosten verbonden aan fysiotherapie indien u het aantal behandelingen welke vergoed worden vanuit uw aanvullend pakket niet overschrijdt!!!

Wij hebben GEEN contract met de verzekeraars Zorg en Zekerheid en multizorg!! Dit vanwege slechte voorwaarde's van deze verzekeraars. Mocht u verzekerd zijn bij deze verzekeraar, dan ontavngt u van ons een factuur. Deze kunt u dan zelf indienen bij betreffende verzekeraar, en zij zullen deze dan gedeeltelijk aan u betalen.

Ook in 2018 blijft fysiotherapie vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering. Per verzekeraar en aanvullende verzekering is het aantal te vergoeden behandelingen verschillend. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke soort aanvullende verzekering bij u past. Indien u frequent gebruik maakt van fysiotherapie is het raadzaam om een uitgebreidde aanvullende verzekering af te sluiten om voldoende vergoeding voor fysiotherapie te krijgen. Indien u slechts zelden gebruik maakt van fysiotherapie is een kleine aanvullende verzekering wellicht verstandiger. Voor een vergelijking van verschillende verzekeraars en hun aanvullende pakketten kunt u terecht op websites als www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx of www.kiesbeter.nl Ook heeft het KNGF, de overkoepelende organisatie voor fysiotherapie, een selectie gemaakt van verzekeraars en aanvullende verzekeringen die een riante vergoeding voor fysiotherapie geven zonder medische keuring vooraf. Door op de volgende link te klikken krijgt u een overzicht van deze verzekeraars: De dikke duim polissen

Basis verzekering:

Fysiotherapie is slechts zeer minimaal opgenomen in uw basis verzekering. In de volgende 3 gevallen kunt u hier aanspraak op maken:

  • Kinderen: voor kinderen tot 18 jaar zijn er 9 behandelingen fysiotherapie opgenomen in het basis pakket. Indien nodig dan vergoeden de meeste verzekeraars er nog eens 9 behandelingen extra, dus 18 behandelingen in totaal.

  • Urine incontinentie: in het basispakket zijn 9 behandelingen bekkenfysiotherapie opgenomen indien u last heeft van urine incontinentie.

  • bij artrose heup of knie wordt er vanaf 2018 12 vergoedingen fysiotherapie opgenomen in de basis verzekering.

  • Chronische fysiotherapie: Indien u een chronische aandoening heeft dan is fysiotherapie opgenomen in het basis pakket vanaf de 21 ste behandeling. U dient de eerste 20 behandelingen dus zelf te betalen of hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Indien U weet dat U chronisch ziek bent (denk dan bijvoorbeeld aan COPD, Parkinson, CVA, MS, lymfoedeem) en aanspraak zal moeten maken op fysiotherapie dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten waarin minimaal 20 behandelingen vergoed worden. Ook indien U weet dat u een nieuwe knie of heup krijgt dan geldt deze regelgeving, ook dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten waarin minimaal 20 behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Indien u niet weet of twijfelt of Uw aandoening voorkomt op de chronische lijst voor fysiotherapie, neem dan gerust even contact op met onze praktijk.

© 2018 Fysiotherapie Snijders. All rights reserved.